16-22 HAZİRAN 2024 ( KURBAN BAYRAMI )

MİDYAT-CİZRE- HAKKARİ- ŞIRNAK – ÇUKURCA – BERÇELAN yaylası  HAKKARİ –
VAN- Vanadokya – TATVAN – Ahlat Selçuklu Mezarlığı Nemrut Krater Gölü – BİTLİS – HİZAN

1.GÜN                         MERSİN–MİDYAT

Eski Stadyum önünden saat 00.00  ’da  Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa üzeri Midyat’a hareket.

2.GÜN                         MİDYAT – CİZRE – SIRNAK  

Sabah saatlerinde Midyat’a varış . Alacağımız kahvaltı sonrası   Süryani Ortodoks cemaati için önemli yeri olan Unesco dünya geçici miras listesinde yer alan Mor Gabriel manastırını ziyaret ediyoruz ardından yalnızlığa terk edilmiş bir ezidi yerleşimi olan  mağara köy(Kivex) i görüyor ve terkedilmiş başka bir köye; Süryani Haberli ( Bsorino ) köyü ve Mor Dodo Kilisesine hareket ediyoruz.. Bsorino, Süryanicedeki ”sabro” ( umut ) ve ”sbartho” ( iyi haber ) anlamlarından esinlenerek, Türkçede ”Haberli” ismini almıştır. Sonrasında başka bir Süryani köyü olan Midin köyüne gidiyor ve burada şarap fabrikasını gezip Süryani şarabı hakkında aldığımız bilgiler  sonrasında köydeki  Mor Yakup Kilisesi’ni ziyaret ve İdil’e Hareket. Hristiyanlığın yaşanmaya bağladığı ikinci şehir olarak kabul edilen İdil’de Meryem ana kilisesi ve Timur çeşmesini ziyaret ediyoruz ardından öğle yemeğimizi de alacağımız Cizre ‘ye hareket. Öğle yemeğinin ardından Cizre’de  yaklaşık 550 yıl öncesinde yaşanan çok önemli bir aşk hikayesinin baş kahramanları olan Mem u Zin Türbesi,   Abdaliye medresesi ( Mir Abdal cami )  ve Cizre Ulu Camisi, Nuh Peygamber Tufanı’ndan sonra Cizre’ye yerleşen Hz. Nuh’un vefat ettiğinde gömüldüğü düşünülen Dünyanın en eski türbelerinden biri olma özelliği taşıyan yer; önce Havraya, daha sonra kiliseye ve 639 yılında da camiye dönüştürülen Hz. Nuh’un Türbesi  , kırmızı Medrese ( Medresa Sor’a ) göreceğimiz yerler arasında. Gezierimizin ardından Cudi Dağı manzaraları eşliğinde Şırnak’a hareket ve otele transfer .

3.GÜN                         ŞIRNAK  -ÇUKURCA  -BERÇELAN YAYLASI –HAKKARİ

Sabah kahvaltısının ardından Şırnak  ( Nuh Nebi kenti , Şehri Nuh )  Şehir gezisi ve şehri  keşfederken Mezopotamya uygarlıklarını ve kültürünü daha yakından tanıyoruz Ardından Çukurca’ya hareket. Çukurca’ya  varış ve öğle yemeği  panoramik şehir turumuzda  tarihi taş evleri görerek  Hakkari’ye hareket. Ardından bizleri bekleyen minibüslerle  yöre halkının  yazın hayvanlarını otlatmak için kullandıkları geleneksel kara çadırları ile yaşadıkları Berçelan Yaylasına hareket. Ardından Hakkari’ye dönüş ve otele transfer.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4.GÜN                           HAKKARİ–DEVRIMCI GENÇLİK KÖPRÜSÜ-VANADOKYA–AHTAMAR ADASI -VAN

Sabah kahvaltısının ardından Van’a hareket yolumuzun üzerinde devrimci köprüsü, sümbül dağı ve zap vadisini görebileceğimiz seyir terasında fotoğraf molası ardından Başkale ilçesinde yer alan van’ın gizli kalmış güzelliği peri bacaları; diğer adıyla Vanadokya’yı ziyaret ediyoruz Ardından Van merkeze varışımızda İlk olarak Urartu krallarından I. Sarduri tarafından MÖ 840-MÖ 825 tarihleri arasında yaptırılmış olan Van Kalesi’ni panoramik olarak görüyor ve  Van kedi evini ve Kafkasya’nın meşhur el sanatlarından olan savat sanatını görebileceğimiz bedesten’e hareket. Burada ustalarımızdan savat sanatının inceliklerini dinliyor, alışverişlerimizi yapıyoruz ardından otele transfer. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

5.GÜN                             VAN – AHLAT SELCUKLU MEZARLIĞI – TATVAN

Sabah kahvaltısının ardından Gevaş’a hareket. Van gölündeki tekne ile  Akdamar Adası’nı ve Ermeni Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yıllarında yaptırılmış olan Akdamar Kilisesi’ni geziyor. Kilisenin dışına işlenmiş olan eşsiz rölyefleri görüyoruz gezilerimizin ardından Tatvan’a hareket. Ardından  Bazıları 3,5 m boyunda olan anıtsal mezar taşlarıyla dolu olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı ve çevresindeki pek çok farklı tarzda inşa edilmiş kümbetlerden en ilginci olan Emir Bayındır Kümbetini görüp Tatvan’a dönüyor ve bizleri bekleyen minibüslerle Nemrut Krater Gölü’ne çıkıyoruz. Gezilerin ardından otele transfer Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

 

6.GÜN                                     TATVAN – HİZAN – BİTLİS –MERSİN

Sabah kahvaltısının ardından bizleri bekleyen minibüslerle Hizan’a hareket. Doğal güzellikler eşliğinde kültürel çeşitliliği ve tarihi geçmişi ile Hizan’a varış. Hizan’da Uzuntaş Köyü’ne gidiyoruz. Uzuntaş Köyü’nün adı 1928 ve 1980 yılı verilerinde “Kûç” olarak geçmektedir. Köyün adı, 1980 yılında yapılan değişiklikle köy içinde yer alan büyük taştan dolayı “Uzuntaş” olarak değiştirilmiştir. 200-300 yıllık toprak damlı taş evleri gördükten sonra Bitlis’e hareket. Öğle yemeği sonrası  Bitlis Kalesi ( panoramik ) Evliya Çelebi’nin de Seyahatnamesinde bahsettiği Bitlis Çarşısı’nı ve Şerefiye Cami’sini ziyaret ediyor ve  Mersin’e  doğru yola çıkıyoruz. Sabah saatlerinde Mersin’e varış.

 

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER

  • Lüks araç ile ulaşım
  • 1 Gece Şırnak’ta Sefine otelde oda + kahvaltı  konaklama
  • Şırnak ta 1 akşam yemeği
  • 1 Gece Yüksekova DoubleTree by Hilton otelde yarım Pansiyon konaklama
  • 1 Gece Van’da Reform otelde Yarım pansiyon konaklama
  • 1 Gece Tatvan’da Kardelen otelde Yarım pansiyon konaklama
  • Araç içi sıcak soğuk ikramlar
  • Marinatur refakati ve rehberlik hizmeti
  • Zorunlu seyahat sigortası

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Otelde alınacak ekstralar ( oda servisi,minibar vs.)
  • İlk gün Midyat’ta sabah kahvaltısı
  • Öğle yemekleri
  • 3 yayla turu Transfer ( Berçelan yaylası- Hizan – Nemrut Krater Gölü)
  • Müze ve Ören yeri giriş ücretleri
  • Akdamar Adası tekne ücreti
  • Kişisel Harcamalar

 

ÜCRET NAKİT ÖDEME   TEK ÇEKİM AXESS-WORLD

4 TAKSİT

AXES – WORLD

6 TAKSİT

İki ve üç kişilik odada kişi başı 11750  TL 12350  TL 13150 TL 13500 TL
Tek kişilik oda 14750  TL 15500 TL 16500 TL 17000TL
04-06 yaş Çocuk (Koltuk ister ise) 6250TL 6600 TL 7000  TL 7250 TL
07-11 yaş Çocuk (2 yetişkin ile aynı oda) 9000  TL 9450 TL 10100 TL 10350 TL

NOT:

*** Rezervasyon sırasında kişi başı 3000  TL kaparo alınarak koltuk numarası verilir..

*** Tura katılacaklar acentamızın genel kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

*** Çocuk indirimi uygulanabilmesi için çocuğun iki yetişkin yanında kalması gerekir.

*** Acenta veya rehber programın içeriği aynı kalmak koşuluyla hava ve yol şartlarına göre programda  değişiklik yapabilir.

 



 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.